• darkblurbg
  MINIHIJSKRAAN EN GLASZUIGER VERHUUR
  TRANSPORTCARRIER
  (DE-)MONTAGE TECHNISCHE INSTALLATIES
  MACHINE VERHUIZINGEN

Specialist in (inpandig) hijsen op moeilijke bereikbare plaatsen.

Apers Industrial services verhuurt compactkranen/minihijskranen, deze hijskranen zijn de ideale oplossing voor hijswerkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties en inpandig hijswerk...

Door de compacte transport afmetingen (slechts 80cm breed) passen onze compactkranen/minihijskranen door vrijwel iedere deur. Dat maakt de machines bijzonder geschikt voor inpandige hijswerkzaamheden. Bij binnengebruik werkt de Hoeflon C6 op een 230V aansluiting, de zwaardere Hoeflon C10, werkt op krachtstroom. Onze kleinste kraan, de Hoeflon C1, is volledig accu aangedreven.

Eventueel kunnen wij het ballast van de kraan verwijderen om het eigen gewicht te verlagen, zo is het ook mogelijk op een verdiepingsvloer te werken. Wanneer de minihijskraan bijvoorbeeld op een verdiepingsvloer gehesen moet worden door een mobiele kraan of autolaadkraan, dan verzorgen wij dit desgewenst ook voor u. 

Onze kranen zijn uitermate geschikt voor o.a. het hijsen van glas, machine onderdelen, staalconstructies, prefab betontrappen, natuursteen, klimaat technische installaties, pompen, afsluiters, leidingen, electro motoren, houtconstructies en kunstwerken.

Ook voor hijswerkzaamheden buiten, zoals bijvoorbeeld voor het hijsen van kozijnen, dakkapellen, airco-units of gevelreclame, zijn onze minihijskranen zeer geschikt. Onze kleine hijskranen kunnen gewoon op het trottoir staan of in een parkeervak. In tegenstelling tot een grote hijskraan is een vergunning/ontheffing meestal niet noodzakelijk. Daarmee spaart u tijd en geld!

Hoewel het voor dit type kranen niet wettelijk noodzakelijk is, beschikt onze 'meewerkende!' machinist over het ‘TCVT hijsbewijs machinist mobiele kraan’. Daarnaast is hij in het bezit van certificaten zoals VCA-VOL, Meewerkend Voorman SEVT en Werken langs het spoor. Hierdoor bent u verzekerd van vakkundige bediening. Uiteraard zijn de kranen en hijsgereedschappen gekeurd en zijn certificaten aanwezig op het werkadres.

Met onze minihijskranen (met radiografische bediening) werken we op de millimeter nauwkeurig, wij zijn dan ook gespecialiseerd in o.a. de volgende werkzaamheden;

 • Hijsen en verplaatsen van kostbare kunstwerken.
 • Hijsen van kozijnen, schuifpuien en dakkapellen.
 • Hijsen en intern transporteren van schakel/regelkasten.
 • Intern transporteren van warmtewisselaars.
 • Hijsen en plaatsen van glas, zowel binnen als buiten beglazing, op moeilijk bereikbare locaties.
 • Hijsen en monteren/demonteren van stalen trappen en prefab betontrappen in renovatie panden.
 • Hijsen van natuursteen of beton elementen.
 • Hijsen van grafmonumenten.
 • Hijsen en intern transporteren van zware bomen, planten en plantenbakken in kantoren, scholen of winkelcentra.
 • Hijsen en intern transporteren van stalen balken in een bestaand gebouw.
 • Hijsen van lichtmasten op sportvelden of op bijvoorbeeld een parkeerdek.
 • Hijsen en intern transporteren van elektromotoren of pompen in technische ruimtes.
 • Hijsen van zware leidingen en afsluiters.
 • Hijsen en intern transporteren van transportbanden.
 • Hijsen van vliegtuig onderdelen in een hangaar.
 • Hijsen en (de-)monteren van inpandige staalconstructies.
 • Hijsen van onderdelen in attractie parken.
 • Hijsen en intern transporteren van porseleinen isolatoren in hoogspanningsstations.
 • Hijsen en intern transporteren van luchtbehandelingskasten.
 • Hijsen van airco-units of klimaatkasten.
 • Intern transporteren en kantelen van buffervaten.

In alle gevallen werken wij uiterst secuur en behandelen wij elke last met zorg. Uiteraard voorkomen wij ook schade aan de ondergrond en gebouwen waarin wij onze hijswerkzaamheden uitvoeren. Soms is het gebruik van kunststof rijplaten voldoende. Echter bij hijswerkzaamheden in gebouwen of op daken zullen wij, wanneer de maximale vloer/dak belasting onvoldoende is, in overleg met een constructeur desnoods gebruik maken van dragline schotten of stalen hulpconstructies om onze minihijskraan veilig te kunnen stempelen. Veilig werken staat daarbij altijd centraal.

Niets is ons te gek en wij gaan geen uitdaging uit de weg!

Minihijskranen

Hoeflon C1

Onze kleinste minihijskraan is accu aangedreven en deze kraan past in een lift. Werkzaamheden op een verdiepingsvloer of op het dak zijn geen enkel probleem. Maximale hijscapaciteit bedraagt 550 kg en de maximale hijshoogte is 5,6 meter.

 

Hoeflon C6

 

Onze all-round minihijskraan met een maximale hijshoogte van 17 meter en een hoge hijscapaciteit van maximaal 3000 kg. Voorzien van radiografische bediening, fly-jib van 4,3 meter en een transport breedte van slechts 80 cm. Dankzij de variabele stempelbasis van deze machine is vrijwel elke opstelling mogelijk, hoe krap de ruimte ook is. Samen met onze ervaren machinist is dit de ideale kraan voor inpandig hijswerk waar weinig opstelruimte beschikbaar is. Onze machinist weet altijd de maximale capaciteit van de kraan te benutten. 

 

Hoeflon C10

Absolute krachtpatser, met een maximale hijscapaciteit van 4000 kg, en dat terwijl zijn eigen gewicht slechts 4700 kg bedraagt. Ook deze kraan is slank genoeg om door een standaard loopdeur te passen en heeft met fly-jib een maximale hijshoogte van ruim 21 meter.

 

Hoeflon C30e

 

Onze sterkste minihijskraan, 100% electrisch aangedreven. Maximale hijscapaciteit van 8000 kg en 2000 kg pick & carry. Hijshoogte maximaal 22,9 meter met jib.

Hulpmiddelen

Vacuümzuiger VL250/VL500

              

Glaszuiger tot 500 kg (met enkele plaat 250 kg), voorzien van dubbel vacuümsysteem, radiografische bediening. Geschikt voor bijna elk formaat glas. Eindeloos draaibereik, met elke 90° borging. Tevens 90° kantelen.

 

Vacuümzuiger Grip S600

Glaszuiger tot 600kg, voorzien van dubbel vacuümsysteem, radiografische bediening en uit te voeren als lijnzuiger of spinzuiger.

 

Glasmanipulator

Met behulp van onze draaibare en kantelbare glasmanipulator met een maximale capaciteit van 900 kg is het mogelijk om glas en plaatmateriaal op de moeilijkste plaatsen tot op de millimeter nauwkeurig te monteren. Zelfs tegen het dak.

Vorkenbord/Balkendrukker

Ons vorkenbord heeft een maximale capaciteit van 1800 kg, daarmee is het mogelijk om stalen balken strak tegen het dak te monteren of om bijvoorbeeld een bovenloopkraan te monteren of demonteren.

Transportcarrier Hoeflon TC1

   

De accu aangedreven transportcarrier (rupsdolly) is de ideale oplossing om zware ladingen te verplaatsen, zoals stalen balken, glasbokken en prefab beton elementen. Maximaal laadvermogen 1500 kg, voorzien van draaiplateau en radiografische bediening.

Glaskar

Glaskar voorzien van grote banden, met een frame van 2000 x 1500 mm en een opzet van 180mm breed. Maximaal laadvermogen 500kg.

Glasrobot

Ook voor het huren van een glasrobot bent u bij ons aan het juiste adres. Maximale capaciteit 350 kg. Eigen gewicht 617 kg.

 

In overleg leveren wij vrijwel alle overige hulpmiddelen, zodat wij altijd een passende oplossing kunnen bieden voor elk probleem.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of de scherpe huurtarieven van onze minihijskranen inclusief vakkundige bediening? Neem dan contact op met Erwin Apers, telefoon 06-10463004 of e-mail erwin@apers-industrial.nl .

 

Contact opnemen

Telefoon 070 - 369 64 51  

Mobiel 06 - 10 46 3004 

E-mail info@apers-industrial.nl