• darkblurbg
  MINIHIJSKRAAN VERHUUR
  MONTAGE EN DEMONTAGE WERKZAAMHEDEN
  MACHINE VERHUIZINGEN

Specialist in (inpandig) hijsen op moeilijke bereikbare plaatsen.

Apers Minihijskraan verhuur verhuurt compactkranen/minihijskranen, deze hijskranen zijn de ideale oplossing voor hijswerkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties en inpandig hijswerk...

Onze minihijskranen en transport carrier zijn 80 cm breed en passen dus door een standaard loopdeur. Alleen de sterkste en grootste minihijskraan, de Hoeflon C30e, heeft met een breedte van 117 cm iets meer ruimte nodig. Elke minihijskraan kan electrisch werken (220V of 380V), maar onze nieuwste machines, de Hoeflon C1, Hoeflon C6e, Hoeflon C30e en Hoeflon TC1 tracked carrier werken door de accu aandrijving 100% electrisch. Dat maakt de machines bijzonder geschikt voor inpandige hijswerkzaamheden.

Eventueel kunnen wij het ballast van de minihijskraan verwijderen om het eigen gewicht te verlagen, zo is het ook mogelijk op een verdiepingsvloer te werken. Wanneer de minihijskraan of glaslift bijvoorbeeld op een verdiepingsvloer gehesen moet worden door een mobiele kraan of autolaadkraan, dan verzorgen wij dit desgewenst ook voor u. 

Onze minihijskranen zijn uitermate geschikt voor o.a. het hijsen/plaatsen van; glas, machine onderdelen, staalconstructies, prefab betontrappen, natuursteen, klimaat technische installaties, pompen, afsluiters, leidingen, electro motoren, houtconstructies en kunstwerken. De Hoeflon C6(e) en C10 kunnen wij voorzien van een 'balkendrukker' waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld een stalen draagbalk tegen de vloer of dak te drukken zonder hijshoogte. Ook is het mogelijk om met deze 'balkendrukker' een bovenloopkraan of kraanbaan snel en veilig te monteren of demonteren.

Ook voor hijswerkzaamheden buiten, zoals bijvoorbeeld voor het hijsen van kozijnen, dakkapellen, airco-units of gevelreclame, zijn onze minihijskranen zeer geschikt. Onze kleine hijskranen kunnen gewoon op het trottoir staan of in een parkeervak. In tegenstelling tot een grote hijskraan is een vergunning/ontheffing meestal niet noodzakelijk. Daarmee spaart u tijd en geld!

Hoewel het voor dit type kranen niet wettelijk noodzakelijk is, beschikt onze 'meewerkende!' machinist over het ‘TCVT hijsbewijs machinist mobiele kraan’. Daarnaast is hij in het bezit van certificaten zoals VCA-VOL, Meewerkend Voorman SEVT en Werken langs het spoor. Hierdoor bent u verzekerd van vakkundige bediening. Uiteraard zijn de kranen en hijsgereedschappen gekeurd en zijn certificaten aanwezig op het werkadres.

Met onze minihijskranen (met radiografische bediening) werken we op de millimeter nauwkeurig, wij zijn dan ook gespecialiseerd in o.a. de volgende werkzaamheden;

 • Hijsen en verplaatsen van kostbaar kunstwerk.
 • Hijsen van kozijn, schuifpui en dakkapel.
 • Hijsen en intern transporteren van schakelkast, regelkast.
 • Intern transporteren van warmtewisselaar, platenwisselaar (TSA).
 • Hijsen en plaatsen van glas, zowel binnen als buiten beglazing, op moeilijk bereikbare locaties.
 • Hijsen en monteren/demonteren van stalen trap, spiltrap en prefab betontrap in nieuwbouw of renovatie pand.
 • Hijsen van natuursteen of beton elementen.
 • Hijsen van grafmonument of grafsteen.
 • Hijsen en intern transporteren van zware bomen, planten en plantenbakken in kantoren, scholen of winkelcentra.
 • Hijsen en intern transporteren van zware draag balk in een bestaand gebouw.
 • Hijsen van lichtmasten op sportvelden of op bijvoorbeeld een parkeerdek.
 • Hijsen en intern transporteren van elektromotor of pomp in technische ruimtes.
 • Hijsen van zware leidingen en afsluiters.
 • Hijsen en intern transporteren van transportbanden.
 • Hijsen van vliegtuig onderdelen in een hangaar.
 • Hijsen en (de-)monteren van inpandige staalconstructie.
 • Hijsen van onderdelen in attractie parken.
 • Hijsen en intern transporteren van porseleinen isolatoren in hoogspanningsstations.
 • Hijsen en intern transporteren van luchtbehandelingskast (LBK).
 • Hijsen van airco-unit of klimaatkast.
 • Intern transporteren en kantelen van buffervat.
 • Hijsen en verplaatsen van brandkast of kluis.
 • Monteren of demonteren van bovenloopkraan of kraanbaan.

In alle gevallen werken wij uiterst secuur en behandelen wij elke last met zorg. Uiteraard voorkomen wij ook schade aan de ondergrond en gebouwen waarin wij onze hijswerkzaamheden uitvoeren. Soms is het gebruik van kunststof rijplaten voldoende. Echter bij hijswerkzaamheden in gebouwen of op daken zullen wij, wanneer de maximale vloer/dak belasting onvoldoende is, in overleg met een constructeur desnoods gebruik maken van dragline schotten of stalen hulpconstructies om onze minihijskraan veilig te kunnen stempelen. Veilig werken staat daarbij altijd centraal.

Niets is ons te gek en wij gaan geen uitdaging uit de weg!

Bezoek ook onze website www.minihijskraanhuren.nu.

Minihijskranen

Hoeflon C1

Onze kleinste minihijskraan of glaslift is accu aangedreven en deze kraan past in een lift. Werkzaamheden op een verdiepingsvloer of op het dak zijn geen enkel probleem. Maximale hijscapaciteit bedraagt 550 kg en de maximale hijshoogte is 5,6 meter.

 

Hoeflon C6 en de volledig electrische Hoeflon C6e

 

Onze all-round minihijskraan met een maximale hijshoogte van 17 meter en een hoge hijscapaciteit van maximaal 3000 kg. Voorzien van radiografische bediening, fly-jib van 4,3 meter en een transport breedte van slechts 80 cm. Dankzij de variabele stempelbasis van deze machine is vrijwel elke opstelling mogelijk, hoe krap de ruimte ook is. Samen met onze ervaren machinist is dit de ideale minihijskraan voor inpandig hijswerk waar weinig opstelruimte beschikbaar is. Onze machinist weet altijd de maximale capaciteit van de kraan te benutten.

Sinds kort hebben wij ook de nieuwste Hoeflon C6e in ons assortiment. Deze kraan heeft dezelfde indrukwekkende specificaties als de vertrouwde C6, maar met het grote voordeel dat deze minihijskraan accu aangedreven is en dus volledig elektrisch kan werken. Zowel binnen als buiten geen lawaai en uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

 

Hoeflon C10

Absolute krachtpatser, met een maximale hijscapaciteit van 4000 kg, en dat terwijl zijn eigen gewicht slechts 4700 kg bedraagt. Ook deze kraan is slank genoeg om door een standaard loopdeur te passen en heeft met fly-jib een maximale hijshoogte van ruim 21 meter.

 

Hoeflon C30e

 

Onze sterkste minihijskraan, 100% electrisch aangedreven. Maximale hijscapaciteit van 8000 kg en 2000 kg pick & carry. Hijshoogte maximaal 22,9 meter met jib.

 

Bakwagen met 100tm Autolaadkraan en jib.

Onze bakwagen met autolaadkraan (eventueel met jib) is inzetbaar voor het transporteren van uw goederen en voor vrijwel alle voorkomende hijs- en montage werkzaamheden. Uiteraard zijn combinaties mogelijk met al onze overige hulpmiddelen zoals glaszuigers, transportcarrier of één van onze minihijskranen.

Hulpmiddelen

Manitou Ruw terrein Heftruck 2,5 ton

Om op de bouwplaats bijvoorbeeld uw glasbokken, staal of natuursteen binnen het bereik van de minihijskraan te brengen beschikken wij over een compacte Manitou ruwterrein heftruck. De heftruck heeft een maximale capaciteit van 2500 kg. U kunt de heftruck zowel bemand als onbemand huren, uiteraard ook te huur zonder dat u bij ons een minihijskraan huurt.

Spinhoogwerker Hinowa 17 meter

Electrische spinhoogwerker (kniktelescoop) met een werkhoogte van 17 meter en een maximale korfbelasting van 230 kg. De maximale reikwijdte bedraagt 7,5 meter. Stempelbreedte 3,35 meter. Voorzien van non-marking rupsen.

 

Vacuümzuiger VL250/VL500

              

Glaszuiger tot 500 kg (met enkele plaat 250 kg), voorzien van dubbel vacuümsysteem, radiografische bediening. Geschikt voor bijna elk formaat glas. Eindeloos draaibereik, met elke 90° borging. Tevens 90° kantelen. Deze glaszuiger maakt van onze minihijskraan een ideale glaskraan, glaslift, glasrobot of glasboy.

 

Vorkenbord/Balkendrukker

Ons vorkenbord heeft een maximale capaciteit van 1800 kg, daarmee is het mogelijk om stalen balken strak tegen het dak te monteren of om bijvoorbeeld een bovenloopkraan te monteren of demonteren.

 

Transportcarrier Hoeflon TC1

   

De accu aangedreven transportcarrier (rupsdolly) is de ideale oplossing om zware ladingen te verplaatsen, zoals stalen balken, glasbokken en prefab beton elementen. Maximaal laadvermogen 1500 kg, voorzien van draaiplateau en radiografische bediening.

Kantelbaar glas transport frame

Onze transportcarrier is ook te voorzien van een kantelbaar glas-transport frame om grote en zware ruiten diagonaal door een poort of onderdoorgang te rijden. Uiteraard is dit frame in combinatie met de transportcarrier ook uitermate geschikt om glas te transporteren over onverhard en ongelijk terrein. Maximale belasting 400 kg.

 

Glaskar

Glaskar voorzien van grote banden, met een frame van 2000 x 1500 mm en een opzet van 180mm breed. Maximaal laadvermogen 500kg.

 

Glasrobot

Ook voor het huren van een glasrobot bent u bij ons aan het juiste adres. Maximale capaciteit 350 kg. Eigen gewicht 617 kg.

 

Elektrische traploper / Elektrische trappenklimmer

Wij hebben ook een electrische traploper in ons verhuur assortiment. Gewichten tot 400 kg kunnen wij met gemak via de trap op elke verdieping brengen. De traploper is te huur met of zonder bediening, echter bij de 1e onbemande huur is een gebruikers instructie verplicht.

 

In overleg leveren wij vrijwel alle overige hulpmiddelen, zodat wij altijd een passende oplossing kunnen bieden voor elk probleem.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of de scherpe huurtarieven (al vanaf € 75,00 per uur) van onze minihijskranen inclusief vakkundige bediening? Neem dan contact op met Erwin Apers, telefoon 06-10463004 of e-mail erwin@apers-industrial.nl .

Contact opnemen

Telefoon 070 - 369 64 51  

Mobiel 06 - 10 46 3004 

E-mail info@apers-industrial.nl